ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 5-6-2016(Β)

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (10 ΙΟΥΝΙΟΥ)ΑΠΟ ΩΡΑ 9.00- 12.30 ΠΡΩΙ ΣΑΒΒΑΤΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ Ι. ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ  Ο ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ Η Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

   ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ…..

"Αλλοίμονο στον ένα, όταν πέσει και δεν θα είναι κανείς άλλος να τον σηκώσει", (Εκκλ. δ' 10).

"Όποιος λυπάται τον υιό του και δεν το τιμωρεί τον μισεί. Όποιος όμως τον αγαπά τον διαπαιδαγωγεί επιμελώς", (Παρ. ιγ' 24).

"Οι άνθρωποι που ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού, ανήκουν στην αλήθεια και όσοι δεν ανήκουν στην αλήθεια δεν ανήκουν στην Εκκλησία του Χριστού", Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς.

"Τα υγιή μάτια επιθυμούν το φως, έτσι και τη νηστεία που γίνεται με διάκριση την ακολουθεί η επιθυμία της προσευχής", Άγιος Ισαάκ ο Σύρος.

"Κανείς και τίποτα να μη σε φοβίζει. Κι αν ακόμη είναι αναρίθμητοι οι εχθροί, δαίμονες και ασεβείς άνθρωποι, ο δικός μας υπερασπιστής είναι ισχυρότερος", Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος.

"Να εξετάζεις την εργασία κάθε ημέρας, σύγκρινε την με την προηγούμενη εργασία και βιάσου να βελτιωθείς. Να προοδεύεις στις αρετές, ώστε να πλησιάζεις τη ζωή των αγγέλων", Μέγας Βασίλειος.

Ο χρόνος είναι δωρεάν, αλλά είναι ανεκτίμητος. Δεν σου ανήκει, αλλά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις. Δεν μπορείς να τον αποταμιεύσεις, αλλά μπορείς να τον ξοδέψεις.

Και από τη στιγμή που τον χάσεις, δεν μπορείς να τον πάρεις πίσω.    Harvey Mackay, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ…

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : a) Όρθρος  7.00 π.μ.

                                  β) Εσπερινός 7.00μ.μ

Θ.Λειτουργίες: ΚΑΘΕ  ΜΕΡΑ έως  ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

 

ΚΑΘΕ  ΔΕΥΤΕΡΑ  Η  Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ 7.00μ.μ.

ΚΑΘΕ  ΤΕΤΑΡΤΗ  Η Ι. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ  ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ  ΣΤΟ  ΤΕΛΟΣ  ΤΗΣ  ΟΠΟΙΑΣ  ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ  ΠΙΤΕΣ 7.00μ.μ.

                                     

                                           AYTO TO ΗΞΕΡΕΣ;

  1. Οι ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας, οι πατέρες, όπως και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος,  μιλούν για συχνή Θεία Κοινωνία  (ύστερα βέβαια από προετοιμασία) και όχι 2-3 φορές το χρόνο όπως κάνουν οι περισσότεροι Χριστιανοί.  Διάβασε τον 9ο αποστολικό κανόνα, το 2ο της συνόδου της Αντιοχείας .
  2. Σύμφωνα με τον 80ό Κανόνα της ΣΤ’ Οικ. Συνόδου, αφορίζεται ο λαϊκός που απουσιάζει αδικαιολόγητα από την Εκκλησία για 3 συνεχόμενες  Κυριακές Δηλαδή ή είσαι ή δεν είσαι Χριστιανός. Μην ξεχνάμε τι λέει η αποκάλυψη για τους χαλαρούς στην πίστη : εγώ δε εμμέσω αυτούς (θα τους ξεράσω)!
  3. Αν κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης αποκρύψεις μια αμαρτία σκοπίμως, δεν συγχωρούνται και όσες εξομολογήθηκες. Αντίθετα αν ξέχασες κάτι , δεν πειράζει , όταν το θυμηθείς θα τρέξεις να το εξομολογηθείς . Για το λόγο αυτό καλό είναι να λέμε στο τέλος της εξομολόγησης : ζητώ συγχώρηση και για όσα αμαρτήματα δεν θυμούμαι και έχω ξεχάσει .
  4. Με τρεις κυριολεκτικά λέξεις κατά την εξομολόγηση, έχεις ξεφορτωθεί το μεγαλύτερο φορτίο των αμαρτημάτων σου. Αυτές είναι : φιλαυτία (εγωισμός), φιληδονία και φιλαργυρία .
  5. Τρία είναι τα στάδια της πνευματικής μας ζωής : η Κάθαρση , ο Φωτισμός και η Θέωση.
  6. Δεν γονατίζουμε τις Κυριακές, κατά τη διάρκεια της Πεντηκοστής και κατά τη μεγάλη είσοδο (όταν βγαίνουν τα Άγια).                                                  Συνεχίζεται…………

 

 

 Y.Γ.: Αν με θεωρείς ή όχι χρήσιμο δώσέ με, Σε κάποιον άλλο.